© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilën vitaminë duhet t’a konsumojnë më shumë duhanpirësit ?

Si përdorimi i tepruar i alkoolit, ashtu edhe duhanpirja mund të pakësojnë rezervat tuaja me vitaminë C, kështu që, edhe nëse mendoni se jeni duke përdorur regjimin e duhur ushqimor, juve ndoshta do t’ju duhen më shumë vlera ushqimore.

Duhanpirësit dhe konsumuesit e mëdhenj të alkoolit duhet të marrin katër herë më shumë vitamina C sesa personat që nuk pijnë duhan e nuk përdorin alkool.

Lini duhanin, lini alkoolin dhe konsumoni ushqime të shëndetshme.

Duhet të përdorni një suplement me multivitamina dhe me minerale, të cilit i shtohet vitamina C, në mënyrë që të arrihet deri në 3000mg në ditë.

Frutat dhe perimet janë të mira për duhanpirësit, pasi ato janë të pasura me vitaminë C.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.