Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilët janë faktorët që i kontribuojnë zvogëlimit të qarkullimit të gjakut nëpërmes arterieve karotide ?

Përveç trashëgimisë, moshës, gjinisë, numërohen edhe shtypja e lartë e gjakut, fibrilacioni atrial, sëmundjet e zemrës, hiperhomocisteinemia, pirja pasive dhe aktive e duhanit, rritja e yndyrave në gjak (dislipidemia), diabeti, terapia hormonale substitutive, kontraceptivët oral, alkooli, stresi, ushqimi, mosaktiviteti fizik, adipoziteti.

Lexo më shumë: Sëmundja e arterieve karotide

You cannot copy content of this page