Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
A janë infeksionet urinare ngjitëse?

Cilët janë shkaqet e infeksioneve urinare?

Shumica e infeksioneve urinare ndodh kur baktere si E. Coli depërtojnë në traktin urinar. Infeksioni urinar mund të zhvillohet në fshikzën e urinës, uretër ose në ureterë. Po qe se një person me infeksion urinar s’ mjekohet, infeksioni mund të zhvendoset në rrugët më të sipërme duke infektuar dhe veshkat.

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST) mund të shkaktojnë simptoma të ngjashme me ato të infeksioneve urinare. Gonorrhea, Chlamydia dhe Trichomoniasis mund të infektojnë uretrën duke shkaktuar një gjendje të quajtur urethritis.

Lexo më shumë: Infeksionet urinare

You cannot copy content of this page