Mon. Feb 6th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Elementi që i mungon marrëdhënies suaj kur keni probleme me seksin

Kur je në fillim të lidhjes, gjithçka është magjike dhe plot pasion. Nuk është e vështirë të gjesh disponimin për seks dhe hormonet e lumturisë gjejnë një vend special.

Por çfarë ndodh kur koha kalon dhe ne futemi në një rutinë? Edhe nëse seksi është shumë i mirë dhe mbahet me vite, në një moment do të kërkoni një element të rëndësishëm. Inovacioni. Ne i besojmë seksit që e dimë se funksionon, ndihemi të sigurt dhe të lidhur me partnerin tonë dhe në një moment arrijmë në një moçal seksual.

“Erotizmi ka nevojë për diçka ekstreme ose të panjohur, edhe me një shkallë rreziku. Dhe kur flasim për rrezikun, mund të flasim për çdo gjë të re që nuk e kemi provuar më parë. Truri ynë është i programuar për t’iu përgjigjur më shumë inovacionit, veçanërisht kur bëhet fjalë për kënaqësinë tonë. Është i ashtuquajturi “Efekti Coolidge”.

Si të sjellim risi në seks?

Para së gjithash, nuk kemi pse të shkojmë nga njëri skaj në tjetrin për të provuar gjëra të reja. Të kujtosh fillimin mund të ndihmojë. A keni bërë gjëra që tani i keni harruar? Keni folur për fantazitë që u harruan gjatë rrugës? Edhe aktivitetet e përbashkëta do të ndihmojnë në ndryshimin e humorit erotik.

Mund të jetë një qëndrim i ri, lojë me role, një dhomë në shtëpinë ku nuk keni bërë kurrë seks më parë, një fantazi e fshehur, madje edhe seks në punë.

You cannot copy content of this page