Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cili është funksioni i enzimave hidrolitike?

Këto enzima quhen enzima hidrolitike, për shkak se ato zbërthejnë molekula të mëdha në molekula më të vogla.

Për shembull, proteinat e mëdha në aminoacide, ose karbohidratet e mëdha në sheqerna të thjeshta, ose lipide të mëdha në acide yndyrore të vetme.

You cannot copy content of this page