Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cili është funksioni i veshkave?

A. Pastron gjakun duke e filtruar dhe largon mbetjet.

B. Rregullon mineralet në trup dhe prodhon hormone.

C. A dhe B janë të sakta

D. Vetëm A është e saktë

Përgjigje. C
Funksioni kryesor i veshkave është largimi i substancave helmuese si ureja, kripërat e tjera të mbeturinave dhe uji i tepërt nga gjaku dhe nxjerrja e tyre në formën e urinës. Ai prodhon hormonin reninë që ndihmon në kontrollin e presionit të gjakut.

You cannot copy content of this page