Thu. May 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Biologjia , Teste nga Biologjia

Cili është funksioni kryesor i kromozomeve dhe gjeneve?

Gjenet janë segmente të acidit deoksiribonukleik (ADN) që përmbajnë kodin për një proteinë specifike që funksionon në një ose më shumë lloje qelizashtrup.

Kromozomet janë struktura brenda qelizave që përmbajnë gjenet e një personi.