Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cili është ndryshimi midis një epidemie dhe një pandemie?

 

Dallimi midis një epidemie dhe një pandemie ka të bëjë kryesisht me shkallën.

Një epidemi është një dukuri e sëmundjes që është përkohësisht me prevalencë të lartë dhe që kufizohet në një rajon ose një pjesë të botës, si p.sh. në një vend të vetëm.

Një pandemi mund të përkufizohet si një shpërthim i sëmundjes infektive që shfaqet në një zonë të gjerë gjeografike dhe që është me prevalencë të lartë, duke prekur përgjithësisht një pjesë të konsiderueshme të popullsisë së botës, zakonisht gjatë disa muajve.

Një pandemi lind nga një epidemi.

You cannot copy content of this page