Wed. Dec 1st, 2021
Pyetje dhe Përgjigje

Cili është qëllimi kryesor i hemoglobinës?

Hemoglobina është një proteinëqelizat e kuqe të gjakut që transporton oksigjenorganet dhe indet e trupit tuaj dhe transporton dioksidin e karbonit nga organet dhe indet tuaja përsëri në mushkëri.

Nëse një test i hemoglobinës zbulon se niveli juaj i hemoglobinës është më i ulët se normali, kjo do të thotë që keni një numër të ulët të qelizave të kuqe të gjakut (anemi).