© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Abcesi subfrenik i majtë ?

Abcesi subfrenik i majtë mund të shkaktohet pas një peritoniti, ose nga hapja e një anastomoze digjestive.

Abcesi subfrenik i majtë mund të zhvillohet pas splenektomisë, veçanërisht kur llozha splenike drenohet, por ai mund të jetë dhe pasojë e një pankreatiti akut.

Shenjat fizike janë dhembje gjatë brinjëve, e cila përhapet edhe në shpatullën e majtë, (shenja e Kehr), prezenca e likuidit pleural të majtë, si dhe kufizimi i lëvizjeve të diafragmës e konfirmuar kjo me radioskopi.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.