Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Akromegalia?

Akromegalia është një gjendje e rrallë ku trupi prodhon shumë hormon të rritjes pas përfundimit të procesit të rritjes, duke bërë që indet dhe kockat e trupit të rriten më shpejt. Me kalimin e kohës, kjo çon në duar dhe këmbë jo normalisht të rritura, mjekër të rritur dhe një gamë të gjerë shenjash të tjera.

Akromegalia zakonisht diagnostikohet tek të rriturit e moshës 30 deri në 50 vjeç, por mund të prekë njerëzit e çdo moshe.

Burimi: Dr. Almedin Ramizi – Endokrinolog

You cannot copy content of this page