Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Algjebra ?

Kuptimi i fjalës Algjebër ?

 

Algjebër f.

  1. Pjesë e matematikës, që studion veprimet me numrat, duke i zëvendësuar këta në formë përgjithësuese me anë të shkronjave. Algjebra e lartë. Ushtrime algjebre.
  2. Lënda që jep njohuritë kryesore të kësaj pjese të matematikës në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Libri i algjebrës. Mësuesi i algjebrës. Orët e algjebrës. Bleu algjebrën.

You cannot copy content of this page