Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Anatomia ?

Kuptimi i fjalës Anatomi

 

anatomi f.

  1. Shkenca që studion ndërtimin e formën e organizmave të gjalla, si edhe zhvillimin e tyre; ndërtimi i organizmit të gjallë ose i organeve të tij. Anatomia e njeriut. Anatomia e kafshëve (e bimëve). Anatomia e zemrës. Anatomia dhe fiziologjia. Kabineti i anatomisë.
  2. fig. Zbërthimi i diçkaje për t’i bërë një studim të imët; ndërtimi i diçkaje, i përcaktuar me anë të këtij zbërthimi. Anatomia e shoqërisë. I bën anatominë.
You cannot copy content of this page