Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Aneurizma ?

Aneurizma (=zgjerim) është zgjerim në formë tullumbace e murit të një arterieje në një pikë çfarëdo.

Ky zgjerim ka mure holla dhe mund të çahet.

Në shumicën e rasteve pasqyron hollimin gradual të arteries si rezultat i hipertensionit kronik ose i arteriosklerozës.

Zonat më të zakonshme ku formohen aneurizmat, janë: aorta abdominale dhe arteriet që furnizojnë me gjak trurin dhe veshkat.

You cannot copy content of this page