Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është centromeri ?

Centromeri është një rajon i ngushtë i një kromozomi që e ndan atë në një krah të shkurtër (p) dhe një krah të gjatë (q).

Gjatë ndarjes së qelizave, kromozomet fillimisht replikohen në mënyrë që çdo qelizë bijë të marrë një grup të plotë kromozomesh.

You cannot copy content of this page