loading...

Çka është Citoplazma?

Citoplazma është substancë e lëngshme që formon pjesën e brendshme të qelizës që rrethon bërthamën dhe në të cilën notojnë organelet e qelizës.

Citoplazma është tretësirë ujore e cila 60-80% ka ujë, ndërsa gjendet në hapësirën ndërmjet membranës qelizore dhe bërthamës.

citoplazmë zhvillohen të gjitha proceset, të cilat qelizës i sigurojnë funksionim normal të jetës.

Related posts:

Cilët janë përbërësit e trupit?
Kaviteti i preparuar për mbushje me kompozit nuk kërkon:
Çka është Stresi?
Qeliza e sistemit nervor quhet:
Kuiz për Qelizën - Kuize dhe Teste
Kuiz apo Test për Eritrocitet
Kuizi apo Testi - Matura Shtetërore
Kuiz për Provim pranues në Mjekësi
Kuiz apo Test nga Biologjia
Çka janë kromozomet dhe përshkruaj ndërtimin e tyre?
Cili nga këto gjene është heterozigot ?- Biologjia
Çka është Biologjia?
Çka janë bakteret dhe algat blu të gjelbërta?
Çka janë sporet (endosporet)?
Çka është dezinfektimi?
Çka janë antioksidantët dhe cili është funksioni i tyre?
Çka është Membrana qelizore?
Çka është Kimioterapia dhe pse aplikohet?
Çka është Mikrobiologjia dhe cilat janë degët e saj?
Ku ndodhet Godulla e Karavastasë?
Çka është Gripi?
Nuk
Menstruacionet
Kush ishte Abdyl Ypi?
Ka
Viruset
Virus
Nga
Se
Një
Me
Dhe
I
E
Si ndahen organizmat sipas mënyrës të të ushqyerit?
Cilat janë proceset jetësore të qelizës dhe çka shfrytëzon qeliza për tu kryer këto procese?
Ku ndodhet Postrriba?
Ja si lindi Karantina!
Çfarë është Pandemia?
Çka është Karantina?
Çka është Diskriminimi?
Çka është Puna e detyruar ose e dhunshme?
Çka është Paga minimale?
Çka është Paga?
Çka është Praktikanti?
Çka është Kontrata e Punës?
Çka është Marrëdhënia e Punës?
Çka është Akti i Brendshëm i Punëdhënësit?
Çka është Kontrata Kolektive?
Çka është Organizata e punëdhënësve?
Çka janë Organizatat e të punësuarve?
Çka është Këshilli Ekonomiko-Social?
Çka është Dialogu Social?
Çka është Sektori publik?
Çka është Punëdhënësi?
Çka është i punësuari?
Çfarë ёshtё talasemia?
Çfarë është demenca?
Çka është Sindroma Down?
Sa është përqindja e ujit në citoplazmë?
Çfarë janë Qelizat Staminale?
Përbërja e citoplazmës
Çka është Mitra?
Çka është Cikli menstrual?
Sa litra gjak i ka trupi i njeriut?
Çka është leukemia?
Çka është gjaku?
Çka është Vagina?
Sa vezore i ka gruaja?
Në cilën moshë paraqitet Menopauza?
Çka është Kolesteroli?
Çka janë Lipidet në gjak?
Çka janë Lipidet apo yndyrnat?
Cilat janë pjesët kryesore të bërthamës qelizore?
Çka është Bërthama e qelizës?
Çka është Menopauza?
Çka janë gypat e Falopit?
Çfarë e shkakton menopauzën?
Çka janë Vezoret?
Çka është Veza?
Çka është spermatozoidi?
Çka është fibra muskulore?
Çka është kondrociti?
Çka është qeliza yndyrore?
Çka është fotoreceptori?
Çka është Neuroni?
Sa jetojnë qelizat?
Sa qeliza përmban çdo qenie njerëzore?
Sa është pesha e një qelize?
Cila është qeliza më e madhe e njeriut?
Sa është madhësia e qelizave?
Çka është Qeliza?
Sëmundja
Si diagnostikohet lupusi?
Çka është sëmundja Lupus dhe si të shëroheni?
Çka është Migrena? - Neurologjia
Çfarë do të thotë Normozoospermia?
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *