© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Diametri ?

DIAMETËR m.

1. gjeom. Vijë e drejtë që bashkon dy pika të një rrethi a të sipërfaqes së një sfere duke kaluar nëpër qendër. Diametri i rrethit (i sferës). Gjatësia e diametrit.

2. Gjerësia më e madhe e një trupi cilindrik ose të rrumbullakët; vijë e drejtë horizontale e përfytyruar nga njëri skaj në skajin tjetër më të largët të një trupi, të një ene a të një hapësire me trajtë pak a shumë të rrumbullakët. Diametri i jashtëm (i brendshëm). Diametri i gypit (i kazanit). Diametri i Tokës. Diametri i trungut (i lisit…). Diametri i vidhës. Diametri i kokës.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.