© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ezofagu, Mëlçia, Stomaku, Lukthi , Zorrët e holla

Çka është disfagia, odinofagia dhe globus hystericus ?

Disfagia është një ndjenjë e vështirësisë ose pengesës gjatë gëlltitjes së ushqimit . Ajo ndryshon nga odinofagia ( dhembja që ndihet gjatë kalimit të ushqimit nëpër ezofag , pa ndërprerje të të ushqyerit ) dhe e ndjenjës së shtrëngimit në fyt që lidhet kryesisht me ankth dhe që trajtohet si “globus hystericus ” .

Mund të jetë vështirë të dallohet nga anoreksia ( humbja e oreksit ) , sidomos pasi që shfaqet në mënyrë selektive në disa lloje të ushqimit (mishi )  .

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.