© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Droga, Narkomani dhe Narkomania ?

Drogë është secila substancë me prejardhje bimore ose sintetike e cila mund të shkaktojë varshmëri dhe sjellë deri në ndryshime në gjendjen shëndetësore mentale dhe fizike të or- ganizmit.

Narkoman është individ i varur prej drogës.

Narkomania është sëmundje e varshmërisë, e cila zhvillohet gjatë keqpërdorimit të drogave me marrjen e tyre të herë pas hershme ose konsumim të rregullt.

Sot ndërmirren masa të mëdha për kryerjen e kontrollit të rrept ndaj prodhimit ilegal dhe shitjen e drogave.

Ashtu si me llojet e tjera të varshmërisë, edhe varshmëria prej drogave paraqitet për shkak të problemeve së të përditshmes dhe vetëbesimit jo të plotë se ato probleme mund të zgjidhen shkruan Gazeta Shëndeti.

Duke mos menduar në mënyrë racionale, njeriu lirohet prej paragjykimeve sociale dhe shkon drejt materieve për “humbje të përkohshme nga realiteti”, gjatë së cilës keqpërdoren këto substanca-materie./Gazeta Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.