Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Dukuria ?

DUKURIf.

  1. filoz. Shprehja e jashtme a shfaqja e thelbit të sendeve e të proceseve të realitetit. Thelbi dhe dukuria.
  2. Çdo shfaqje e diçkaje në natyrë a në shoqëri, që lind nga veprimi i forcave të caktuara, që buron nga shkaqe të caktuara; fakt; ngjarje. Dukuri e zakonshme (e rrallë). Dukuri fizike (kimike, atmosferike). Dukuri shoqërore. Dukuri gjuhësore. Dukuritë e natyrës.
  3. Dukuria, Dukuri, Kuptimi i fjalës