Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është ekskretimi ?

 

Ekskretimi është procesi nëpërmjet të cilit trupi çlirohet nga materialet e panevojshme që prodhohen gjatë tretjes dhe metabolizmit .

Për ekskretimin angazhohen “ disa sisteme . P.sh. sistemi tretës e çliron trupin nga pjesët e patretura të ushqimeve , të cilat eliminohen si feçe .

Sistemi urinar e pastron organizmin nga lëndët që përmbajnë azot , si p.sh. nga ureja dhe acidi urik , të cilat eliminohen me urinën . Sistemi respirator e pastron organizmin nga dyoksidi i karbonit , që është produkt i metabolizmit qelizor , e kështu me radhë .

You cannot copy content of this page