Thu. Aug 18th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Elektroda ?

Kuptimi i fjalës Elektrodë

ELEKTRODË f.

 

Elektroda është:

1. fiz. Pjesa e një përcjellësi nga hyn ose del rryma elektrike me ngarkesë pozitive a negative në një pile; secili nga dy përcjellësit prej grafiti a prej metali, që zhyten në banjën e elektrolizës. Elektrodë pozitive anodë. Elektrodë negative katodë.

2. tek. Shufër metalike që përdoret për saldim me anë të energjisë elektrike.

You cannot copy content of this page