Thu. Aug 18th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Elektroliza ?

 

Elektroliza është procesi i kundërt me elementin galvanik. Gjatë elektrolizës ndodh shndërrimi i energjisë elektrike në energji kimike të një procesi redoks. Elektroliza realiozohet në një enë të vetme të quajtur elektrolizer. Gjithashtu duhet një burim i fuqishëm rryme, përcjellësit dhe elektrodat. Elektrolizës mund t’i nënshtrohen substanca në gjendje të shkrirë ose në tretësirë ujore.

You cannot copy content of this page