Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Embrioni ?

 

EMBRION m.

1. biol. Organizmi i njeriut ose i kafshësfazën me fillestare, në anin e femrës ose në vezë. Embrioni i njeriut. Embrioni i majmunit. Embrioni i zogut. Zhvillimi i embrionit.

2. bot. Organizmi fillestar i bimëve që formohet në farën e tyre nga qeliza e pllenuar. Embrioni i bimës.

3. fig. Zanafillë, fillesë, farë, bërthamë. Embrioni i së ardhmes. Ishte embrioni i shtetit proletar. Që në embrion që sapo fillon të shfaqet.

You cannot copy content of this page