© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Energjia e rrezatimit ose energjia elektromagnetike ?

Energjia e rrezatimit ose energjia elektromagnetike është energji valore . Ky grup valësh , të cilat ndryshojnë në gjatësi , përbën të ashtuquajturin spektër elektromagnetik , ku përfshihen : drita e dukshme , valët infra të kuqe , valët e radios , valët ultravjollcë , si dhe rrezet X .

Në çastin kur drita godet retinën e syrit , te kjo e fundit ndodhin një seri reaksionesh që mundësojnë shikimin .

Rrezet ultravjollcë mund të shkaktojnë djegien nga dielli , por , nga ana tjetër stimulojnë sintezën e vitaminës D prej lëkurës .

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.