Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Energjia elektrike ?

Energjia elektrike pasqyron lëvizjen e grimcave të ngarkuara . Në shtëpitë tona , energjia elektrike përfaqësohet nga lëvizja e elektroneve përgjatë kabllove të pajisjeve elektroshtëpiake .

trupin e njeriut , elektriciteti shkaktohet nga disa grimca të ngarkuara që quhen jone , të cilat lëvizin nëpër membranat e qelizave .

Sistemi nervor përdor si rrymë elektrike impulset nervore , nëpërmjet të cilave përçon mesazhe nga njëra pjesë e trupit në tjetrën . Po ashtu , rryma elektrike ( jonike ) që përshkon muskulin e zemrës , provokon tkurrjen e saj ( rrahjen ) , çka mundëson qarkullimin e gjakut nëpër të gjithë trupin . ( Kjo është arsyeja pse një goditje elektrike , e cila trazon rrymën jonike në muskulin e zemrës , mund të shkaktojë vdekjen . )

You cannot copy content of this page