Sun. Dec 4th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është gjigantizmi?

Gjigantizmi është një gjendje e rrallë që shkakton rritje jonormale tek fëmijët. Ky ndryshim është më i dukshmi për sa i përket lartësisë. Ndodh kur gjëndra e hipofizës së fëmijës prodhon shumë hormon të rritjes, i cili njihet edhe si hormoni somatotrop.

Burimi: Dr. Almedin Ramizi – Endokrinolog

You cannot copy content of this page