Fri. Aug 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Gurra ?

Kuptimi i fjalës Gurrë

 

GURRË f.

  1. Vendi nga ku del një përrua a një lumë (zakonisht në një mal a shkëmb), ama. burimi i një përroi a i një lumi; burim i madh me shumë ujë në një vend malor; krua. Gurrë e ftohtë. Gurrë e pashtershme. Gurra e Matit (e Shkumbinit). Gurrat e maleve. Gurra e fshatit. Ujë gurre. Pi ujë në gurrë. I kthjellët si ujë i gurrës.
  2. fig. Zanafilla, burimi i diçkaje. Gurra popullore.
  3. Rrëke, vijë. Gurrë gjaku. Gurrë lotësh.
  4. përd. ndajf. Me shumicë, shumë, rrëke, çurkë. I shkonin lotët gurrë.

You cannot copy content of this page