© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Hemostaza është termi i përdorur në shkencat e mjekësisë për ndaljen e gjakderdhjes.

Mund të jetë natyrore dhe artificiale (kirurgjikale).

Fjala hemostazë përdoret në kuptimin e ngushtë dhe të gjerë.

Hemostaza, në kuptimin më të ngushtë të fjalës, paraqet dukurinë e ndaljes fiziologjike të gjakderdhjes nga ena e lënduar e gjakut.

Në një kuptim më të gjerë, në hemostazë përfshihen edhe sistemi i inhibitorëve natyrorë të koagulimit dhe sistemi i fibrinolizës fiziologjike, të cilët janë të rëndësishëm për ruajtjen e homeostazës së hemostazës.

Hemostaza, Pyetje dhe Përgjigje

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.