© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Hidrocela ?

Hidrocela krijohet nga mbledhja e lëngjeve në tunika vaginalis ose në procesin vaginal.

Megjithëse mund të ndodhë dhe në duktusin spermatik, shpesh përreth testeve.

Korrigjimi kirurgjikal realizohet vetëm nëse pacienti ka simptoma dytësore si pasojë e përmasave ose shqetësimit që shoqëron prania e hidrocelës.

Hidrocelat komunikuese gjatë periudhës së foshnjërisë dhe fëmijërisë janë pasojë e një procesi të dukshëm vaginal i cili vazhdon me kavitetin peritoneal. Është gjithashtu një formë e hernies inguinale indirekte.

Pjesa më e madhe e hidro-celave komunikuese mbyllen spontanisht rreth moshës 1-vjeçare.

Megjithatë, hidrocelat e qëndrueshme komunikuese dhe prania e zorrëve në përmbajtjen e qeskës së hidrocelës mund të ketë nevojë për korrigjim kirurgjikal.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.