Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Ikteri ?

Ikteri (zverdhja), është ngjyrosje në të verdhë e lëkurës, e membranave të mukozës dhe pjesës së bardhë të syve si rezultat i rritjes së sasisë së bilirubinës në gjak.

Ikteri është shenjë e një sëmundjeje në proces.

Bilirubina është produkt që prodhohet nga shkatërrimi i përditshëm natyral i rruazave të kuqe të gjakuttrupin tonë.

Molekula e hemoglobinës që është lëshuar në gjak prej këtij procesi ndahet dhe pjesa “heme” pëson një konvertim kimik që rezulton në bilirubinë.

Normalisht mëlçia metabolizon e sekreton bilirubinën në formën e bilës (vrerit).

Megjithatë, në qoftë se ka një dëmtim (ndryshim) në metabolizmin ose sekretimin (rrjedhjen) e bilirubinës, atëherë ndodh ikteri (zverdhja).

You cannot copy content of this page