Sat. May 21st, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Interpretimi ?

INTERPRETIM m. libr.

Interpretimi

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve INTERPRETOJ, INTERPRETOHET. Interpretimi i fakteve (i ligjeve). Interpretimi i një mbishkrimi (i një veprimi, i një urdhri). Interpretimi i një roli.
  • 2. Mënyrë se si e shpjegon ose si e sqaron dikush një gjë, mendimi i dikujt për diçka. Interpretim i drejtë (i gabuar). Interpretim marksist (materialist). Interpretim idealist. Interpretim zyrtar.
  • 3. Mënyra krijuese se si e luan dikush një rol në një dramë ose në një vepër muzikore, si luan një valle a si këndon një këngë në një shfaqje etj. Interpretim i bukur.