Thu. Aug 18th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Katoda ?

Kuptimi i fjalës Katodë

 

KATODË f. fiz.

 

Katoda është elektrodë e polit negativ në një burim rryme ose elektrodë e lidhur me polin negativ të një burimi të rrymës elektrike, elektrodë negative; kund. anodë.

You cannot copy content of this page