Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Kavalli ?

Kuptimi i fjalës Kavall

 

KAVALL m.

  • 1. Fyell i madh me tytë prej druri dhe me gojëz në trajtë sqepi, fyell. Vrimat e kavallit. I bie kavallit.
  • 2. hist. Pushkë e vjetër me një tytë, që mbushej nga gryka dhe shkrepej me gur stralli.
  • I bie kavallit (fyellit) flet kot, mundohet më kot t’ia mbushë mendjen dikujt. Është vrima e fundit e kavallit (bishti i kavallit) është njeri pa rëndësi, fjala e tij nuk ngre peshë dhe nuk dëgjohet nga të tjerët. Peshk kavall zool. shih te PESHK,~U.

You cannot copy content of this page