Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Kimia ?

Kuptimi i fjalës Kimi

KIMI f.

  • 1. Shkenca që studion përbërjen e ndërtimin e lëndëve, vetitë e tyre dhe shndërrimin e tyre në një lëndë tjetër. Kimia organike (inorganike). Kimia e përgjithshme. Kimia bërthamore. Kimia analitike. Metodat e kimisë.
  • 2. Përbërja cilësore, kimike e një lënde. Kimia e naftës.
  • 3. Lëndë mësimore që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Mësuesi i kimisë. Doli kimia e re. Mori dhjetë në kimi.
You cannot copy content of this page