Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Kolecistokinina ?

Kolecistokinina lirohet nga qelizat e mukozës së duodenumit nën ndikimin e yndyrnave, acideve dhe produkteve të zbërthimit të proteinave.

Sipas strukturës kimike është polipeptid i ndërtuar prej 33 aminoacidesh.

Funksioni i saj kryesor është stimulimi me rrugë humorale i zvogëlimit të fshikës së tëmthit me të shkaktohet kalimi i vrarit nga fshika e tëmthit në zorrë.

Pra, nën ndikimin e holecistokininës stimulohet kontraktimi i fshikës së tëmthit dhe kailimi i vrerit nga fshika në zorrë.

You cannot copy content of this page