Shëndeti
Tue. Mar 28th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Sot me nocionin “kozmetikë” nënkuptohet totali i aktiviteteve të cilët kanë për qëllim kujdesin e bukurisë personale, ndërsa “kozmetologjia” i përfshinë të gjitha aktivitetet të lidhura me kozmetikën.

Vetë kozmetika e aplikuar merret me teknikat e pastrimit, kujdesit, mbrojtjes, zburimi dekorues i lëkurës, flokut, thonjve, dhëmbëve, me qëllim bukuria të mbahet dhe të theksohet më gjatë, ndërkaq të mbulohen mangësitë.

Personat profesional të cilët i zba- tojnë këto teknika quhen kozmetikë.

Kozmetologjia është zhvilluar si shkencë e veçantë dhe ka për detyrë të hulumtoj, të formuloj dhe të përpunoj preparate të kozmetikës.

Personat profesional të cilët merren me kozmetologji quhen kozmetolog. Ata shpesh janë njerëz me arsim teknologjik-kimik, farmaceutik ose mjekësi.

Kozmetologjia ndahet në: kozmetologji të përgjithshme, kozmetikë dekorative dhe kozmetologji mjekësore-dermatologjike.

You cannot copy content of this page