© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Kozmetologjia e Përgjithshme ?

Kozmetologjia e përgjithshme ka gamë të gjerë, sepse i përfshin procedurat dhe mjetet për pastrim, kujdes dhe mbrojtje të lëkurës, gungave (breshkëz), dhëmbët dhe zgavrës së gojës.

Si mjete për pastrim përdoren preparate në formë të sapunit, topave, vajra, losione, krema, maska, shampo, pasta për dhëmbë dhe ujë për gojë. Përveç tyre mund të përdo- ren antiperspirantët dhe deodorantët, si dhe preparatet e ndryshme aromatike.

Kujdesi i lëkurës, flokëve dhe thonjve kryhet me preparate për masazh, mjetet emo- liente për fytyrë, trup, duar dhe këmbë, si dhe pluhura të ndryshëm për trup dhe këmbë dhe preparate për kujdes të flokëve, thonjve dhe buzët.
Për mbrojtje të lëkurës zbatohen: mjete për mbrojtje nga rrezatimi – UV, mbrojtje të duarve kur janë në kontakt me substanca të dëmshme dhe mbrojtje nga insektet.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.