Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Kozmetologjia mjekësore ?

Kozmetologjia mjekësore përfshin zbatim të qasjeve të mjete për përforcim të lëkurës, flokëve, thonjve dhe buzëve, si dhe për largim të mungesave estetike.

Kozmetologjia dermatologjike është bërthamë e mjekësisë estetike, në të cilën përfshihen edhe specia- litet tjera.

Kozmetologjia dermatologjike merret me dermatog, të cilët e prishin pamjen estetike dhe ndryshimet e ndryshme në funksionin dhe ngjyrosjen e lëkurës dhe gungave.

Prandaj, për mbizotërim më të lehtë të kozmetologjisë janë të nevojshme para-njo- huri nga lënda dermatologjia, ku është studiuar ndërtimi i lëkurës, qimes, dhëmbëve dhe problemet të cilët paraqiten te ata.

Është e nevojshme para-njohuri nga kozmetologjia për vitin e tretë, ku studiohen lëndët e para për përpunim të preparateve kozmetike.

Lidhshmëria me kozmetikën e aplikuar është e madhe, kështu që njohuritë nga të dyja lëndët do të ndiqen dhe plotësohen.

You cannot copy content of this page