© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Qumështi , Produktet e qumështitQumështi , Produktet e qumështit

Çka është Laktoza ?

Laktoza është fjalë latine për sheqerin e qumështit.

Laktoza gjendet në qumështin e të gjithë gjitarëve. Është karbohidrati kryesorqumështin e gjirit.

Në krahasim me qumështin e lopës (4.7 g / 100 ml), ajo është e pranishme në një sasi më të lartë (7 g / 100 ml).

Laktoza është një burim i rëndësishëm i energjisë për foshnjat, dhe gjithashtu inkurajon rritjen e baktereve të dobishme të zorrëve.

Laktoza është një molekulë e madhe e sheqerit në qumësht që gjendet në produktet e qumështit.

Përbën 2% deri në 8% të qumështit – madje gjendet në disa ilaçe.

Laktoza është një disakarid (sheqer i dyfishtë) që trupi ndahet në sheqerna të thjeshta glukozë dhe galaktozë.

Trupi mund të përdorë energjinë nga këto sheqerna për shumë gjëra si riparimi i qelizave, ndërtimi i muskujve dhe nxitja e aktiviteteve të përditshme./Gazeta Shëndeti

Laktoza
Qumështi , Produktet e qumështit

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.