Sat. May 21st, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Leksikologjia ?


Leksikologjia (nga greq. Léxis = fjalë + lógia = shkencë, dituri për fjalët) është degë e gjuhësisë, e cila i studion fjalët e një gjuhe.  Ajo i studion veçoritë, vlerat dhe kuptimet e fjalëve;  pastaj tërësinë dhe shtresat e tyre, njësitë frazeologjike, ngarkesat emocionale të tyre etj.

LEKSIKOLOGJI f. gjuh.

  • Degë e gjuhësisë që studion leksikun e gjuhës. Leksikologjia e përgjithshme. Leksikologjia shqipe. Leksikologjia historike (përshkruese).