Mon. May 23rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Matematika ?

Kuptimini fjalëa Matematikë

 

MATEMATIKË f.

  • 1. Shkenca që studion madhësitë, raportet sasiore dhe format hapësinore (aritmetika, algjebra, gjeometria etj.). Matematika e thjeshtë (e lartë). Matematika e zbatuar (teorike).
  • 2. Lëndë mësimore që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Mësuesi i matematikës. Programi i matematikës. Katedra e matematikës. Dha matematikën. Bleu «Matematikën».