Sat. May 21st, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është materia ?


MATERIE
f.

  • 1. filoz. Kategori filozofike që shërben për të treguar realitetin objektiv, i cili ekziston jashtë ndërgjegjes së njeriut e pavarësisht prej saj dhe pasqyrohet në të. Materia dhe ndërgjegjja. Format e ekzistencës së materies.
  • 2. Lënda. Materia e gaztë (e ngurtë, e lëngët). Materie inorganike (organike). Materie e gjallë.