Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Meteori ?

Kuptimi i fjalës Meteor

 

METEOR m. astr.

  1. Trup i vogël qiellor, i cili hyn me shpejtësi të madhe në atmosferën tokësore prej hapësirës ndërplanetare dhe nga fërkimi me ajrin thërrmohet e digjet, duke lënë pas një bisht të shndritshëm; yll me bisht. Me shpejtësinë e meteorit. Ra një meteor. Shndriti si meteor ndriti vetëm për pak çaste; fig. shkëlqeu fare pak dhe u zhduk menjëherë.
  2. fig. Dikush a diçka që shquhet vetëm për një kohë shumë të shkurtër. Qe vetëm një meteor.

You cannot copy content of this page