Mon. Dec 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Perimetri ?

PERIMETËR m.

  • 1. gjeom. Vija e lakuar ose e thyer që kufizon një figurë gjeometrike; gjatësia e kësaj brinje ose shuma e të gjitha brinjëve të një figure gjeometrike. Gjatësia e perimetrit (të trekëndëshit, të katërkëndëshit). Mat perimetrin.
  • 2. Vijë pak a shume si rreth, që përcakton kufijtë më të mëdhenj të një trupi zakonisht të rrumbullakët. Perimetri i Tokës. Perimetri i kafazit të kraharorit.
  • 3. Kufiri rrethues i diçkaje, vija rrethuese, vija anësore. Perimetri i gjetheve. Perimetri i mbrojtjes së qytetit.

You cannot copy content of this page