Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Prejardhja ?

Kuptimi fjalës Prejardhje

 

PREJARDHJE f.

1. Lindja dhe formimi i diçkaje, fillimi i diçkaje, zanafillë, origjinë. Prejardhja e botës bimore (shtazore). Prejardhja e ilirëve (e shqiptarëve). Prejardhja e familjes. Prejardhja e njeriut.

2. Të qenët e dikujt në një klasë a grup shoqëror të caktuar; origjinë. Prejardhja shoqërore (klasore). Me prejardhje punëtore (fshatare). Çfarë prejardhje ka?

3. gjuh. Mënyrë e formimit të fjalëve të reja me anë të ndajshtesave fjalëformuese ose me kalimin nga një pjesë ligjërate në një tjetër. Prejardhje parashtesore (prapashtesore). Prejardhja në gjuhën shqipe.

You cannot copy content of this page