Wed. Oct 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Proza ?

Kuptimi i fjalës Prozë

PROZË f.

Gjini e letërsisë artistike që përfshin vepra si romani, tregimi etj., të cilat nuk shkruhen në vargje, po në formë të lirë; krijimtari letrare sipas kërkesave të kësaj gjinie; tërësia e veprave të kësaj gjinie.

Prozë artistike (popullore, tregimtare). Prozë poetike krijim i vogël letrar që nuk është në vargje por që nga veçoritë e shprehjes së patosit emocional, nga ritmi dhe figurat i afrohet shumë poezisë, prozë që është shkruar si poezi. Proza shqiptare. Shkruan në prozë.

You cannot copy content of this page