Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

 

Çka është Psikologjia ?

PSIKOLOGJI f.

1. Shkenca që merret me studimin e dukurive psikike të njeriut dhe me zbulimin e me përcaktimin e ligjeve të veprimtarisë psikike.

2. Lënda që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Teksti i psikologjisë. Doli «Psikologjia» e re.

3. Tërësia e proceseve psikike që lidhen me një veprimtari të caktuar e me kushte të caktuara të jetesës së një njeriu a të një grupi njerëzish; tërësia e veçorive të botës shpirtërore të njeriut a të një grupi njerëzish, formimi shpirtëror. Psikologjia e punës krijuese. Psikologjia e shkrimtarit (e artistit, e shkencëtarit, e punëtorit, e fshatarit, e fëmijës, e plakut). Psikologjia e borgjezit (e mikroborgjezit).

You cannot copy content of this page