Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Psikoza ?

Kuptimi i fjalës Psikozë

 

PSIKOZË f.

1. mjek. Sëmundje psikike; gjendje mendore jo e rregullt, që shkaktohet zakonisht nga shkaqe të jashtme.

2. libr. Gjendje shpirtërore e një grupi të gjerë njerëzish që është krijuar e përhapur nga dikush me qëllime të caktuara ose nën ndikimin e ngjarjeve e dukurive të ndryshme. Psikoza e luftës. Psikozë pasigurie (frike). Krijoi psikozën e…