Shëndeti
Tue. Mar 28th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Rrezatimi ?

Kuptimi i fjalës Rrezatim

 

RREZATIM m.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve RREZATOJ, RREZATOHET. Rrezatimi i lëkurës. Rrezatimi i dritës.
  • 2. Përhapja e energjisë nga një trup në trajtën e valëve ose të grimcave; energji që përhapet nga një trup në trajtë të rrezeve. Rrezatim natyror. Rrezatim bërthamor (radioaktiv, atomik). Rrezatim elektromagnetik. Rrezatimi diellor. Rrezatim vdekjeprurës. Energjia e rrezatimit. Përdorimi i rrezatimeve. Laboratori i rrezatimeve.
  • 3. fig. Përhapja e një dukurie ose e një ndikimi nga një qendër. Rrezatimi i ideologjisë marksiste. Rrezatim në shkallë ndërkombëtare. Qendër rrezatimi.

You cannot copy content of this page